hits

«Dop» bruken til Therese Johaug og medias «lokkende» overskifter - Farlig for folk flest?

Her om dagen vart Therese Johaug tatt i «doping». Store overskifter kunne bli funnet i norske media, der det ble lokket med overskifter som tydet på at hun med vilje hadde dopet seg. Andre ga et inntrykk av at Johaug var i panikk og hysterisk. For de som har fulgt med og fått med seg hele saken, er det trolig at funnet av «dop» stammet fra en leppepomade, som landslagslegen hadde tillat, men som egentlig ikke burde bli brukt. Mengden som hadde blitt registrert i blodet, var ikke prestasjonsfremmende, noe som gjør det usannsynlig at det dreide seg om juks. 

Mange får dessverre kun med seg overskifter, fordi de ikke har tid eller kanskje interesse av å lese artikkelen (i noen artikkler var nok ikke all informasjon der heller, i et forsøk på å skape mer interessante nyheter). Når medier da velger overskifter som nevnt, sitter mange igjen med feil informasjon. Nei, Johaug har ikke dopet seg med vilje, det er ganske sikkert. Mange i det ganske land, tror nok likevel at hun har det.

Slik overskifter og dårlig journalistikk kan derfor ødelegge ryktet til folk, ødelegge liv og det som verre er. Norge har også fått svakere vern mot ærekrenking (eller som det egentlig burde hete, lov mot løgn om person), som gjør det lettere for mediefolk å lyve, da for å tene penger. Lite forstår de at folk på sikt, vil velge aviser som har ære, men i kampen om klikk, er valget klar: bedre med kortsiktig profitt enn langsiktig troverdighet. Noe som trolig er medvirkende aviser har lavere sirkulasjon og at selskapene har mindre profitt.

Johaug er ikke det første eksempelet på dette, og neppe det siste.

#Samfunn #Verden #Politikk #Media #Therese_Johaug #Johaug #Uskyldig #Doping #Dop #Leppepomade #Doktor #Overskifter #Ærekrenking #Lov #VG #Dagbladet #Aftenposten #Rykte #Profitt

2 kommentarer

Soppfjernerforbundet

16.10.2016 kl.12:37

Det er med sopp alt startet Fjellooy. Skal vi gå i skogen og fjerne all den originale narko, og slik sett ta problemet med hovedroten? Du klarer å holde deg med en kurv sopp du, og anse den som irrelevant, i soppkultens kritikk, avhengighet og jammer? For ikke å snakke om kanskje narsisstisk psykopati og vold? Politiet med stor P kan man jobbe for Politisk for å fjerne soppkultur, og narkotika generellt? Du er klar for å representere dette like offentlig som din blogg selvfølgelig og som fallosobjekt i media, som selvfølgelig vil forstå deg? Dette Er Jo Rett, Tross Alt.

Norge A/S med 68-Jens og sin heroinprostituerte søster, Vil Høre På DEG. Da ønsker jeg deg lykke til videre i politikken, og gleder meg til å se en forandring, og måtte alle leve lykksalig uten dealere der deres barn leker.

Fjellooy

17.10.2016 kl.19:56

Soppfjernerforbundet: Dop er noe dritt, uansett hvor mye du prøver å rettferdiggjøre det.

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv