hits

Leger ber menn om å ikke sjekke seg for prostatakreft - Høyest dødelighet i vesten, 3. i verden

I følge en artikkel fra 2008 ble menn frarådet av leger å sjekke seg selv for prostatakreft. Omtrent 5000 menn blir diagnoisert med prostatakreft årlig, ca. 1100 dør hvert år. 1/8 av menn vil bli diagnoisert med krefttypen, det er den hyppigste krefttypen for menn og 1/5 av alle menn som døde, gjorde det av prostatakreft. Tallene er hentet fra prostatakreftstiftelsen.

Er det egentlig så rart at prostatakreft er så dødelig når leger fraråder menn å teste seg for denne krefttypen, og isteden bare dø? Slik at det offentlig kan spare sårt tiltrengte penger.

I 2015 kan kreftforeningen fortelle, i en artikkel fra ABC, at de ikke ønsker utrendning av prostatakreft, slik de har for brystkreft. Årsaken til dette er i følge generalsektretæren i kreftforeningen at det å sjekke om menn har prostatakreft med PSA testen, potensielt kan føre til overbehandling og bivirkninger. For meg personlig virker det her som et snålt argument, det må da finnes gode screening metoder som kan undersøke menn, akkurat slik som de dyre mammografi apparatene. Her er en oversikt over alle metodene:

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/prostate-cancer/getting-diagnosed

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/prostate-cancer/getting-diagnosed/tests-diagnose

Generalsektretæren hevder selv at det ikke handler om penger, men når 1/8 menn vil få prostatakreft og 1/5 av alle menn som dør, gjør det av denne formen for kreft, virker det ekstremt merkelig at de i tillegg vil fraråde menn å teste seg selv for prostatakreft. Norge har 3. høyest dødelighet for prostatakreft i verden, vesten høyeste. Tydligvis synes de det er greitt at disse mennene dør. De er jo i stor grad pensjoniser uansett (hint, hint).

Det mest kvalme jeg har lest denne såkalte generalsektretæren har lirt ut av seg, er det at det er et problem at en får redusert potens, hvorfor tror han at folk er bekymret over bivirkningen redusert potens når du kan dø? Her er kreftforeningen sin kampanje, 3 minutter som redder liv og potens. Hva i all verden, hvem bryr seg om potens, når du kan dø. For en vulgær måte å skrive på, og den personen som har gjort det, må være helt rar. Dette viser den kvalmende måten de ser på folk på.

Kreftforeningen, den norske stat, helsevesenet fører menn til døden, gjennom å ta pengene deres gjennom skatten, så ikke gi de behandlingen de hadde fått i et privat helsesystem. Bare helt utrlolig om jeg kan få sagt det selv. Menn er den delen av befolkningen staten faktisk tener penger på, så til betaling, ber de at de dør når de får prostatakreft. "Ikke sjekk dere for prostatakreft!!! Bare dø!" - Mvh Statan.

#Samfunn #Kreftforeningen #Prostatakreft #Dødelighet #PSA #Penger #Kreft #Prostata #Menn #Vulgær #Staten #Helse #Helseteneste #Sykepleiere

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv