hits

Hvorfor jeg misliker feminismen - Barnløse menn

Den som har lest min blogg tenker kanskje: "Denne mannen liker ikke feminismen, det er tydlig". Du som tenker det, har helt rett. For det gjør jeg ikke, og nå skal jeg fortelle, helt kort, hvorfor.

Jeg har fra starten av syntes at feminismen var urettferdig. I det mener jeg at de urettmessig tar fra en gruppe i samfunnet og overfører det til den andre, uten hensyn til sosioøkonomisk status. Mange kvinner er rike, mange menn er fattige, en overføring fra fattige til rike, er umoralsk. Jeg syntes også at hele konseptet hadde gått for langt, og at kvinners fordeler ble ignorert i likestillingsprosjektet.

Dette var derimot ikke nok til å få meg til å mislike det så mye at jeg snakket stygt om det, verken i person eller på blogger. Det som fikk meg til å virkelig bli irritert, er det faktumet at feminismen kan ha ført til at færre menn blir fedre. Andelen menn som er barnløse har økt til over 24 prosent  for de på 45 år, fra å være omtrent 14 i 1985. Det er en enorm økning. Kilde: https://humanist.no/2015/04/nar-menn-velges-bort/

Endringen skyldes i stor grad at menn med lav sosioøkonomisk status blir valgt bort, og har en sterk sammenheng med kvinnens relative stilling i samfunnet. Om kvinner generelt sett får en høyere sosioøkonomisk status enn menn, vil også færre menn blir fedre, fordi kvinner "gjenbruker" i større grad menn med høyere sosioøkonomisk status og ønsker ikke de andre. Når staten/feministene kontinuerlig overfører resurser fra menn til kvinner, skaper dette svært dårlige forhold for et økende andel menn. Feministene og staten vil heller aldri foreslå å hjelpe gutter og unge menn med lav sosioøkonomisk status frem i livet. Særlig hadde dette vert bra for gutter, som i dag sliter i utdanningsektoren.

Så med andre ord får en økende andel menn ikke oppleve familielivet, de får lav sosioøkonomisk status og generelt ett dårlig liv. At de kan holde på slik!

#Samfunn #Feminisme #Politikk #Staten #Barnløshet #Kvinner #Menn #Likestilling #Sosioøkonomi #Økonomi #Utdanning

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv