hits

Kvaliteten på det norske media

Journalister og media er svært ofte venstrevridde på sosiale spørsmål i Skandinavia, Tyskland, USA og Frankrike. Det handler trolig om at det er visse seleksjonsmekanismer i journalistutdanningene som gjør at flere er røde enn blå, og mest trolig handler det om penger. Enten er det eierne som ønsker at de skal være røde, eller så tror de at de vil tene mer penger på den måten. Personlig har jeg mine tvil om at folk har lyst å lese venstrevridde nyhetsformidlere heller enn nøytrale eller høyreorienterte, i alle fall når det kommer til sosiale spørsmål.

Vi får ofte høre om at norsk media sliter med økonomien, og i slike tilfeller skylder de alltid på internett. Til de som sier det må jeg bare spør: kan det ikke like godt ha med at dere tilbyr dårligere produkt enn før? Når de så ikke gjør det så godt, så skal staten komme inn og betale dem for den dårlige journalistikken de gjør.

Det verste med dem er klart ideologien og fiendebildene de har. De tar utgnagspunkt i det klassiske bilde venstrevridde har, der folk blir rangert etter deres ytre karakteristikker, fra god til ond. Samtidig som de ærekrenker folk de er uenige med.

De skriver alltid sakene slik at de skal få flere "klikk", selv om de lurer forbrukeren og villeder. Lite forstår disse journalistene og redaktørene at de gjør forbrukerne irriterte og gjør at de slutter å bruke produktet deres.

Når kvaliteten på selve journalistikken attpåtil er elendig, er det ingen vits i å konsumere produktene deres i det hele tatt. Jeg er innpå bare for å følge med, men bruker konsekvent adblock for å ikke støtte dem. Har lenge ment at det er et marked for en ny norsk nettavis. Som ikke fokuserer utelukkende på kjendiser, sport og kriminalitet. En samfunnskritisk avis, som kritiserer faktiske forhold som forverrer folk sine liv. Ikke det samfunnsdestruke greiene venstremedia driver med. Ofte blir blir nettavisen.no betraktet som en høyreorientert avis, men det synes ikke jeg.

#Media #Politikk #Samfunn #Produkt #Aviser #Nyheter #Journalister #Kvalitet #Venstrevridd #Bias #Ideologi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv