hits

Hvorfor menn tjener mer penger enn kvinner - Årsaken er ikke den du tror

Mange klager over at menn tjener mer penger enn kvinner og at vi må arbeide for å få likere lønninger. Før en begynner med det synes jeg at vi skal se på hvorfor det er slik.

Så hva er forskjellen på utgangspunktet til menn og kvinner? Jo, rent biologisk har kvinner ei livmor og egg og mannen har genetisk materiale. Det er rikelig med genetisk materiale, det er mer eller mindre evig tilbud av dette, men slik er det ikke med livmor og egg. Hver kvinne må gå 9 månder gravid (sånn sirka), men en mann må drive på i 5 min for å få et avkom. Så kan han gå til neste dame dagen etter. Vi kan alt tydelig se at det kvinner har, er det mindre tilbud av og mye etterspørsel etter, det gjør det mer verdifult.

Dette gjør at menn må gi til og arbeide for kvinnen han ønsker å være med og få barn med. Det er en byttehandel. Han får lov å være med kvinnen, mot å sørge for at barna vokser opp og hun har det bra.

Så hva skjer om kvinnen ikke trenger noen som kan sørge for at hun har det bra, at barna blir skikkelig opplært osv.? Jo, da må mannen tilby mer. Hun vil også føle at flere menn har lavere status, fordi hun relativt sett har lik status som dem. Kvinner derimot trenger ikke god økonomi og høy utdannelse for å kunne få en familie.

Forskjellen mellom menn og kvinner her er altså at mannen i mange tilfeller må tene mer enn kvinnen og ha høyere status for å kunne få kone og barn. Så neste gang noen klager over lønnskillet mellom menn og kvinner, husk dette: menn må tene godt for å tiltrekke seg damer, kvinner kan tiltrekke menn ved å være seg selv.

#Samfunn #Politikk #Lønn #Kvinner #Menn #Vitenskap #Familie #Livmor #Egg #Byttehandel

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv