hits

Neomasculinity

Noe jeg har interessert meg for en stund er kjønnsdynamikk. Folk er sjeldnere og sjeldnere i parforhold i følge statistikk, som jeg legger merke til i min vennekrets. Enkelte av mine kompiser prøver hardt å få seg en kjæreste/partner, men har  ikke hellet med seg der. De ikke alene, for å si det slik. De som først finner noen har ofte mange partnere over tid. Dette skaper selvsagt problemer for barna, siden de blir mer rotløse enn i tidligere generasjoner.

Neofeminitet har mye av skylden her. Kvinner trenger ikke en som kan gi dem resurser, noe som var noe av det mest attraktive kvinner såg i menn før. Det gjør at kvinner flest ikke finner den klassiske gode, intelligente mannen like attraktiv som før. Det må mer til enn å bare være en mann, moralsk, ha ting i orden osv. for å tiltrekke seg en kjæreste. De mennene som er attraktive er de spennende, veldig sosiale, mektige osv. De færreste menn greier å leve opp til de standardene. På samme tid velger mange kvinner å kaste bort tiden som mest attraktiv, 18-25, på å pule rundt, gå fra mann til mann og ikke gifte seg. Det gjør det mye mindre sannsynlig for dem å få seg en partner senere, i alle fall som når opp til standarden de har satt i løp av ungdommen. 

For å få bedre liv har enkelte menn bestemt seg for å omfavne neomasulinity. Dvs. at de må forandre sin oppførsel, bli mer disiplinert og gjøre alt som er godt for seg selv, for å kunne konkurrere i et vanskeligere og vanskeligere partnermarked. Denne reaksjonen er mye bedre for en selv, en de som bare velger å kaste inn håndkleet. 

 

#Politikk #Samfunn #Kjønn #Kvinner #Menn #Kjærlighet #Fertilitet #Barn #Attraktivitet #Skjønnhet #Kjekk #Pen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv