hits

En oppdragelse som legger vekt på at barn skal være sterke innvendig - Kan det skape bedre psykisk helse?

Det har vært en norm i Norge de seneste 30 årene å oppdra barn på en myk måte. Med dette mener jeg at de blir fortalt at de ikke skal plage andre og at alle skal være venner. På de fleste måter blir de lært opp til å ikke se den vonde siden av mennesket og ikke lært hvordan de skal takle den.

Et vondt faktum vi alle må lære oss før eller siden, uansett hvem du er, er at noen mennesker kan være onde og angripe deg verbalt, eller til og med fysisk. De kan holde deg utenfor og gjøre livet ditt til et helvette. Det er ingen vei utenom dette faktum, noen mennesker vokser bare opp til dårligere personer. Spørsmålet må bli hvordan man skal takle disse.

Alle barn, uansett om de er gutt eller jente, burde bli styrket innvendig allerede fra tidlig alder. Det vil si at de burde få selvrespekt, altså de må bli lært opp til å stå opp for seg selv. De burde lære å ikke bry seg så mye om hva andre mener om dem, så lenge de selv oppfører seg på en moralsk måte. Å ikke la andres syn på deg være i fokus i sosiale situasjoner, er gull verdt. Et gammelt ordtak er: "det er de gode som tillater det onde å vokse seg sterkt, ved å ikke gjøre noe". Om vi lærer barna å både stå opp for seg selv og være sterke mentalt, kan de videre være med å bygge opp dem som er svake og kan være utsatt for jævelskapen andre bringer.

Ungdommer i Norge sliter fryktelig med den psykiske helsen. Den store økningen tror jeg ikke skyldes utelukkende at det er mer åpenhet om psykiske problem, men at barn ikke læres opp til å beskytte seg selv og andre. Når du går gjennom barndommen, der myke verdier står i fokus, uten fokus på at ja, folk kan være vonde. Er de totalt uforberedt på realiteten du møter. Mangen er onde, det er et vondt faktum ingen kommer utenom. Den som leser her har trolig opplevd å møte slike utallige ganger.

Styrk barna psykisk, slik at de takler de utfordringene de møter.

#Samfunn #Oppdragelse #Psykisk #Helse #Barn #Ungdom #Verdier #Ondskap #Styrke #Svakhet #Angst #Depresjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv