hits

Hvorfor lyver media om Trumps utsagn?

I går var det en demonstrasjon i USA, der en rekke personer fra ulike bevegelser demonstrerte mot at en statue av en leder av konføderasjonen skulle bli fjernet. Det var noen som ropte slagord fra nazist tiden i tyskland, mens andre gjorde ikke mye utav seg. Etter hvert utviklet demonstrasjonen seg til å bli voldelig, når ulike anti fascister, kommunister og organisasjoner som er pro ikke-europeiske folkegrupper kom til stedet. En mann, som i følge noen kilder var en såkalt alt-right aktivist, kjørte inn i en gruppe motdemonstranter. 

Trump fordømte handlingene, intolleransen og hatet fra mange av sidene. Dette ble, naturligvis ikke godt tatt i mot av mange mediekanaler, og alle norske medieorganisasjoner. Faktisk gikk de så langt til å hevde at han ikke fordømte det som hadde skjedd. Med andre ord de ble så sinte at de bare løy om hele saken. Det her synes jeg er veldig trist og skadelig.

Klart, man skal fordømme hat og vold, men det er ikke greit å drive på slik som media gjør. Det er svært lite moralsk og ødelegger tiltroen til media generelt. Få folk synes noe om slikt oppførsel, om de ikke selv er fulle av hat.

Kilder: 

Hva som skjedde:http://www.nbcnews.com/news/us-news/charlottesville-faces-its-own-past-after-rally-turns-deadly-n792166

Trumps utsagn: https://www.google.no/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2017/08/12/politics/trump-statement-alt-right-protests/index.html

Noen medieorganisasjoners reaksjon: http://www.dagbladet.no/nyheter/den-verste-dagen-siden-11-september/68588522

https://www.vox.com/policy-and-politics/2017/8/13/16140504/trump-charlottesville-white-supremacists

#Politikk #Samfunn #USA #Media #Trump #Demonstrasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fjellooy

Fjellooy

25, Bergen

Skriver vanligvis om politikk og andre tema i samfunnet som interesserer meg. Skriv gjerne en kommentar om du er uenig, om det er faktuelle/logiske feil eller om du synes det som er skrevet er bra. Del gjerne med andre om du liker det du leser.

Kategorier

Arkiv